Sebastien Buemi kažnjen je pet mjesta nižom startnom pozicijom na idućoj utrci, VN Mađarske koja se održava već za tjedan dana, zbog sudara s Nickom Heidfeldom na današnjoj utrci na Nurburgringu.

Dvojac se sudario na ulazu u NGK šikanu, kada Švicarac nije ostavio prostora Nijemcu, koji ga je pokušao obići s vanjske strane. Dok se Buemi izvukao s probušenom stražnjom desnom gumom, zbog ozbiljnije oštećenog bolida Heidfeld nije bio u mogućnosti nastaviti utrku.

“Heidfeld se sudario samnom u šikani i guma mi se probušila,” komentirao je Buemi. “Morao sam ući u boks i promijeniti gume, što je dodatno upropastilo našu strategiju koja se oslanjala na kišnu utrku. I to je bilo – to.”

Buemiju je ovo druga kazna tijekom njemačkog grand prix vikenda. Vozaču Toro Rossa je jučer bilo poništeno kvalifikacijsko vrijeme zbog iregularne smjese goriva.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
tsunami

da je ovo napravio schummy ili hamilton razapelo bi ih,ovako buemi,koji je ovo napravio nenamjerno,ali je bio nepažljiv je prošao relativno nekažnjeno,jer i ovu trku je krenuo sa začelja.istina nije došao do bodova.